teststarter.com buy office 2016 key Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outletadobe premiere trials Cheap Soft Downloads what happen to microsoft office word

Premiile Oscar 2010 – e cineva surprins?

March 8, 2010 | Autor: George Olteanu | Categoria: Noutati | 3,687 Comentarii

The Hurt Locker, film realizat de Kathryn Bigelow (fosta soţie a lui James Cameron), şi-a luat revanşa în faţa lui Avatar, câştigând şase trofee Oscar, printre care şi statueta supremă pentru cel mai bun film.  Kathryn a fost şi ea premiată cu Oscar-ul pentru cea mai bună regie, iar Mark Boal a ridicat premiul pentru scenariu original. Celelalte trei trofee pe care le-a obţinut The Hurt Locker sunt pentru montaj, mixaj de sunet şi montaj de sunet.

De cealaltă parte, James Cameron nu a reuşit să-i impresioneze pe critici aşa cum a făcut la Globul de Aur. Dacă vă mai aduceţi aminte, la Golden Globes Awards a primit premiul pentru regie, iar Avatar a fost ales cel mai bun film.  Sincer, mi-aş fi dorit ca şi la Oscaruri să fie la fel, în ciuda numeroaselor controverse iscate. Eu unul, am trăit mult mai intens la Avatar decât la The Hurt Locker. Criticii au ales însă războiul adevărat din Irak în locul ficţiunii de pe Pandora.

În cadrul evenimentului de decernare a premiilor Oscar 2010, Avatar a fost apreciat la superlativ doar pentru efectele speciale, imagine şi scenografie.

Aceste două filme au adunat cele mai multe trofee anul acesta. Celelalte producţii au obţinut una, maxim două statuete.

Merită să pomenim de performanţele lui Jeff Bridges care a primit premiul pentru cel mai bun actor, dar şi de prestaţia Sandrei Bullock din The Blind Side pentru care a fost aleasă cea mai bună actriţă.  Sandra Bullock însă, pe lângă valoroasa statuetă Oscar, a ridicat şi ruşinoasa “Zmeură de Aur”, pentru rolul din All About Steve.

De departe însă, preferatul meu este Cristoph Waltz, în rolul vânătorului de evrei din Inglorious Basterds. Păcat că rolul său nu a fost considerat unul principal, astfel că premiul a trecut la categoria “cel mai bun actor într-un rol secundar“.

La categoria “filme de animaţie”, Up a primit două trofee: pentru cel mai bun film de animaţie şi pentru coloana sonoră.

Nu puteam omite contra-performanţele. Dintre producţiile nominalizate la “Zmeura de Aur“, anul acesta “câştigător” este Transformers: Revenge of the Fallen. Shia LaBoeuf şi Megan Fox au adunat mulţi bani de pe urma celor care au apreciat prima parte din Transformers, însă Revenge of the Fallen a dezamăgit.  Cred totuşi că Zmeura de Aur ar fi trebuit să se îndrepte către alt film. Privind celelalte nominalizări (All About Steve, G.I. Joe – Rise of the Cobra, Land of Lost sau Old Dogs), aş spune că oricare ar fi meritat mai degrabă premiul ruşinii.

Una peste alta, nu am avut parte de surprize prea mari. Nu ştiu de ce, dar mereu am trăit cu sentimentul că The Hurt Locker va fi cel mai premiat film şi că va detrona Avatar-ul.  Mulţi spun însă că nici unul, nici celălalt nu ar fi meritat Oscar-ul. Care să fie atunci?

Topul preferinţelor mele este următorul (dintre filmele nominalizate la categoria “cel mai bun film”):

1. Avatar

2. Inglorious Basterds

3. District 9

4. The Hurt Locker

5. Up in the Air

Pe restul nu am apucat încă să le văd: The Blind Side, An Education, Precious şi A Serious Man.

Vezi lista cu toate producţiile şi actorii câştigători ai Oscar-urilor pe site-ul go4it.

Etichete: , , ,

Comentarii (3,687)