teststarter.com buy office 2016 key Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outletadobe premiere trials Cheap Soft Downloads what happen to microsoft office word

Alice in Wonderland la IMAX Cinema City

March 4, 2010 | Autor: George Olteanu | Categoria: Noutati | 2,719 Comentarii

Şi am văzut şi minunăţiile lui Alice pe ecranul uriaş IMAX din Cinema City Cotroceni. Nu sunt la prima experienţă de acest fel, am văzut şi Avatar în acelaşi format.

Ce pot să spun după cele două vizionări? Problema cea mai mare rămâne în continuare afişarea subtitrărilor care nu sunt adaptate pentru IMAX şi se văd în ceaţă când porţi ochelarii pe ochi (şi îi porţi, că nu ai ce face). Dacă la Avatar subtitrările erau amplasate undeva jos de tot şi puteam face abstracţie de ele, la Alice in Wonderland nu ştiam unde să mă mai uit ca să le evit, deoarece apăreau undeva la 3/4 din ecran. Suficient cât să te deranjeze destul de serios. Cu toate acestea, e mai bine decât ca filmul să fi fost dublat în limba română.

În cazul documentarelor, dublajul este absolut potrivit – de altfel IMAX-ul pentru astfel de producţii a fost conceput iniţial. Am înţeles că adaptarea subtitrării pentru acest format ar costa enorm, aşa că se preferă astfel de compromisuri. Nu înţeleg totuşi de ce la Alice subtitrarea a fost afişată atât de sus (în unele scene acoperea chiar feţele personajelor) şi nu a fost poziţionată jos de tot ca la Avatar.

Legat de imersiunea în universul tridimensional, eu unul rămân în continuare la părerea că este cu mult superioară celei din sălile 3D standard. Am colegi care susţin contrariul, tocmai de aceea am dat drumul unui sondaj pe go4it pentru a afla şi părerea voastră, a celor care aţi fost şi la IMAX, şi la 3D.

Despre film prefer să nu intru în amănunte, vă spun doar că merită văzut ;) . Sincer.

Etichete: , ,

Comentarii (2,719)